Društvo

Mere koje od danas važe - produžen rad kafića, restorana, bioskopa...

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

01/06/2021

-

08:18

Mere koje od danas važe - produžen rad kafića, restorana, bioskopa...
Mere koje od danas važe - produžen rad kafića, restorana, bioskopa... - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Od danas su na snazi nove mere koje je doneo Krizni štab. Produženo je radno vreme ugostiteljskih objekata, kioska, bioskopa.

Rad ugostiteljskih objekata produžen je do ponoći i u zatvorenom delu i u baštama. Do sada su ugostiteljski objekti radili do 22 sata.

Krizni štab je odlučio i da se produži rad bioskopa, tako da poslednja projekcija bude od 23 sata, do kada će raditi i blagajne.

E-Stock/Dušan Milenković

Još nije doneta odluka o maturama

"Trafike i kiosci prema novim merama mogu da rade od 00-24, a takođe, ukida se i besplatan PCR za naše građane koji putuju u Nemačku", rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, nakon sednice Kriznog štaba..

Kongresi i stručni skupovi odobreni su ranije, ali je juče odlučeno da maksimalno može da bude 200 ljudi, dok je ranije bilo 100.

Povodom proslavi matura, Kisić je rekla da odluka nije još doneta ali da "ako budu u školama, i u kontrolisanim uslovima - onda će ih verovatno biti." 

Takođe, odlučeno je i da će naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane moći da dobiju svi koji su se za vakcinaciju prijavili  do ponoći i vakcinišu se u narednih sedam dana.

U Srbiji je do sada dato 4.606.992 doze vakcina, bar jednu dozu je primilo ukupno 2.544.864 građana, dok je sa obe doze vakcinisano 2.062.128.

 

 

 

Preporuka za vas

Pet mera Kriznog štaba: Kafići rade do ponoći, važna odluka i za prijavu za 3.000 dinara za vakcinisane

Komentari (0)

Srbija