Društvo

Vesić: Popuštanje mera stupa na snagu odmah

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2021

-

18:17

Vesić: Popuštanje mera stupa na snagu odmah
Vesić: Popuštanje mera stupa na snagu odmah - Copyright Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je odluka Kriznog štaba o dodatnom popuštanju mera dobra i poručio da odluka odmah stupa na snagu.


"Veoma sam zadovoljan popuštanjem mera koje je doneo Krizni štab. Ovo je veoma važno za Beograd, koji je najbolji u vakcinaciji i nema razloga da građani Beograda budu taoci onih opština i gradova koji nisu uspešni u vakcinaciji", napisao  je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Vesić je dalje na svom Fesbuku ukazao da najnovije mere podrazumevaju da restorani mogu da rade do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenim prostoru, da poslednje predstave u bioskopima i pozorištima mogu da počnu do 23:00, kao i da je broj ljudi na seminarima koji se organizuju u hotelima sa 100 povećan na 200.

"Odluka stupa na snagu odmah!", poručio je Vesić.

Nove mere kriznog štaba

Da podsetimo, danas u 14 sati zasedao je Krizni štab u borbi protiv koronavirusa. Nakon sastanka je na konferenciji za medije izneto da doneta  odluka da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži do ponoći svakog dana i u otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Takođe, odlučeno je i da će naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći i vakcinišu se u narednih sedam dana. Krizni štab je odlučio i da i da se produži rad bioskopa, tako da poslednja projekcija bude od 23 sata, do kada će raditi i blagajne.

Preporuka za vas

Pet mera Kriznog štaba: Kafići rade do ponoći, važna odluka i za prijavu za 3.000 dinara za vakcinisane
Na korak od popuštanja mera: Počela sednica Kriznog štaba, na stolu radno vreme lokala, mature i kršenje ograničenja

Komentari (0)

Srbija