Društvo

RHMZ za sutra najavio sneg u glavnom gradu Srbije, ekipe "Beograd-puta" spremne za zimsku sezonu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2021

-

19:20

RHMZ za sutra najavio sneg u glavnom gradu Srbije, ekipe "Beograd-puta" spremne za zimsku sezonu
Sneg - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu se u utorak, ujutro i pre podne, očekuje slaba kiša i susnežica, dok je u višim predelima grada moguće formiranje manjeg snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura biće jedan, a najviša tri stepena. Slične vremenske prilike očekuju se i u sredu, dok će od četvrtka biti malo toplije.

 "Hladna vazdušna masa stiže do naše zemlje u utorak, kada će temperatura tokom celog dana biti oko dva do tri stepeni Celzijusa. Uz pojačan severozapadni vetar činiće se da je hladnije od izmerenih vrednosti. Formiranje manjeg snežnog pokrivača biće moguće u jugozapadnim i jugoistočnim predelima, međutim na severu zemlje sneg će se topiti u kontaktu sa tlom. U višim planinskim predelima očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača za više od 10 centimetara", rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

U sredu će doći do delimičnog razvedravanja, ali će i jutarnja i dnevna temperatura biti ispod pet stepeni. Od četvrtka ponovo sa kišom i južnim vetrom, koji će nam doneti blago otopljenje.

"Pred nama je nedelje sa zimskim temperaturama i dosta padavina, te se toplo obucite i sa sobom uvek nosite kišobran", preporučuje Gojković.

Vesić: Spremni smo za zimsku sezonu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da su ekipe "Beograd-puta" u trećem stepenu pripravnosti zbog najavljenih padavina. Prema dosadašnjim prognozama, sutra se očekuje od pet do deset centimetra snega u višim delovima grada.

"Od 19 sati ekipe 'Beograd-puta' su u pripravnosti i to sa 60 velikih kamiona i 15 manjih multikar vozila. Ima dovoljno soli i kamenog agregata, to jest u potpunosti smo spremni za zimsku sezonu. Preventivno će se so posipati, tako da očekujem da će bez problema izaći na kraj s padavinama koje se očekuju", rekao je Vesić za RTS.

On je precizirao da ovo preduzeće na raspolaganju ima 100 velikih kamiona i 20 manjih vozila, koji će biti angažovani tokom većih padavina.

Sneg zavejao Zapadnu Srbiju

Sneg je već zavejao Zapadnu Srbiju, a u planinskim selima u opštini Kosjerić dostigao je visinu od oko 30 centimetara. Planina Divčibare već nekoliko dana je pod snegom, a visina belog pokrivača uz današnje padavine dodatno se povećava.

RINA

 

Snega ima i na kolovozu, pa se vozačima savetuje dodatni oprez. Iz nadležnih preduzeća apelovali su na vozače da ne kreću na put bez neophodne zimske opreme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija