Društvo

Mirna noć u Beogradu, sedam kovid pacijenata transportovano u bolnice

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2021

-

07:49

Mirna noć u Beogradu, sedam kovid pacijenata transportovano u bolnice
Hitna pomoć - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Protekla noć u Beogradu bila je relativno mirna, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Obavljeno je  ukupno 88 intervencija, od čega 16 na javnim mestima.

Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći, dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima nije bilo ozbiljnije povređenih, ali su ekipe intervenisale nekoliko puta zbog pada starijih osoba na uličnoj poledici. Takve povrede su tretirane na licu mesta ili su pacijenti prevoženi u Urgentni centar.

Bilo je i nekoliko slučajeva intoksikacije alkoholom, a lica u alkoholisanom stanju su vožena na odeljenje toksikologije VMA. Prema rečima dežurnog lekara, protekle noći je bilo svega sedam interkliničkih transporta kovid pacijenata, a ukupno četiri novozaražena su posle trijaže smeštena ili u kovid bolnicu Bežanijska kosa, ili na Infektivnu kliniku KCS.

Najveći broj poziva upućenih beogradskoj Hitnoj pomoći noćas je stigao od psihijatrijskih bolesnika i pacijenata sa hroničnim oboljenjima - uglavnom hipertenzičara i astmatičara, rečeno je Tanjugu iz službe Hitne pomoći.

Komentari (0)

Srbija