Društvo

Beba čija je majka preminula od koronavirusa stara samo 10 dana: Dr Milosavljević objasnio u kakvom je stanju

Komentari

Autor: RTS

15/12/2021

-

08:19

Beba čija je majka preminula od koronavirusa stara samo 10 dana: Dr Milosavljević objasnio u kakvom je stanju
Beba čija je majka preminula od koronavirusa stara samo 10 dana: Dr Milosavljević objasnio u kakvom je stanju - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Novorođenče iz Kragujevca, čija je mama preminula šest dana nakon porođaja je stabilno i negativno na koronavirus, rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, dr Slobodan Milosavljević.

Beba je odmah po rođenju stavljena u inkubator, u kom je bila nekoliko dana i sada je stabilno.

Porodilja A.M. (42) je u bolnicu primljena 3. decembra, a dva dana kasnije se porodila prevremeno, u 34. nedelji trudnoće. Kao kovid pozitivna vođena je od 29. novembra.

Dr Milosavljević je gostujući na RTS objasnio je da je A.M. u trudnoći dobila gestacijski dijabetes što je bio njen jedini komordibitet.

"Odmah po prijemu bila je pregledana od strane ginekologa, odmah je prevedena u kovid deo Urgentnog centra za adekvatniji monitoring i praćenje. Inicijalno, pacijentkinja je lečena kiseonikom, nije bila stabilna, ali 5. decembra dolazi do pogoršanja kliničke slike, posebno radiološke sa sindromom 'belih pluća' kod kovida", kazao je ovaj lekar.

Zbog ovakvog stanja, nastavio je on, ginekolog je zahtevao hitan carski rez posle kog je pacijentkinja intubirana. Na respiratoru je bila do subote kada je i pored pokušaja reanimacije preminula.

Komentari (0)

Srbija