Društvo

Vetar pravi smetove od nekoliko metara, neprohodni i potpuno zavejani putevi do sela kod Nove Varoši

Komentari

Autor: Rina

18/12/2021

-

13:26

Vetar pravi smetove od nekoliko metara, neprohodni i potpuno zavejani putevi do sela kod Nove Varoši
Vetar pravi smetove od nekoliko metara, neprohodni i potpuno zavejani putevi do sela kod Nove Varoši - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Normalizacija teške situacije na teritoriji opštine Nova Varoš kratko je trajala. Jak vetar i nove snežne padavine donele su nove probleme meštanima planinskih sela, a veliki broj lokalnih puteva ponovo je potpuno neprohodno a zbog kvara na elektro-mreži opet je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

"Većina puteva u mesnim zajednicama Bela Reka, Jasenovo, Kućani, Božetići, Trudovo, Draglica i Akmačići su posle sinoćnih padavina pod snežnom blokadom. Usled jakog vetra formirani su smetovi visine i do tri metra. Sve raspoložive mašine su na terenu, neprohodni putevi se moraju probiti u toku dana. Sutra je velika slava, Sveti Nikola, mnogo ljudi slavi, čak su se i meštani uključili sa svojim mašinama kako bi sneg što pre bio pročišćen", izjavio je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Oko 290 potrošača iz Bele Reke ostalo je bez struje zbog kvara na dalekovodu, a zbog snežnih smetova ekipe elektrodistribucije teško se probijaju do dalekovoda, prenosi RTS.

RINA

 

Jak vetar i nove padavine napravili su nove probleme i na teritoriji opštine Ivanjica. Put preko Golije ka Novom Pazaru, deonica Preko Brdo – Odvraćenica neprohodna je za saobrćaj već danima. Ovde najveći problem pravi jak vetar, a zbog velikih nanosa formirani su snežni tuneli.

"Nemoćni smo pred ovolikim snegom, čistač prođe a nakon samo nekoliko minuta ponovo se formiraju ogromni snežni nanosi. Najveći problem putarima na ovoj deonici pravi jak vetar, ali i nove padavine. Ovaj pravac neprohodan je za saobraćaj i zato apelujemo na vozače da ne kreću na put. Imali smo situacije da pojedini ljubitelji 'of roud' vožnje krenu da testiraju deonicu i dođe do zaglavljivanja, jedva budu spaseni", kažu u JP "Putevi Ivanjica".

RINA

 

Nove padavine zabeležene su i na Zlatiboru, za sada nema većih problema i zastoja u saobrćaju, ali se apeluje na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu.

Na teritorji opštine Lučani svi putevi su za sada prohodni, a snabdevanje strujom i vodom je uredno. Registrovana su samo manja iskakanja iz elektro-mreže, ali će sve vrlo brzo biti sanirano, potvrdio je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija