Društvo

Pucnjave na Novom Beogradu i Karaburmi, dva mladića prevezena u Urgentni centar

Komentari

Autor: Euornews Srbija, Tanjug

29/12/2021

-

07:43

Pucnjave na Novom Beogradu i Karaburmi, dva mladića prevezena u Urgentni centar
Pucnjave na Novom Beogradu i Karaburmi, dva mladića prevezena u Urgentni centar - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Dve pucnjave dogodile su se tokom protekle noći u Beogradu. Prva se dogodila sinoć, posle 22 sata, kada je iz vatrenog oružja ranjen 24-godišnji mladić, koji je sa teškim telesnim povredama kolima Hitne pomoći prevežen do Urgentnog centra na reanimaciju, rečeno je u Hitnoj pomoći. Druga se dogodila nešto kasnije na Novom Beogradu, gde je upucan mladić koji je noćas u 1.45 primljen u Urgentni centar, rekli su iz MUP-a za Euronews Srbija.

Po dolasku hitne pomoći njemu su konstatovane teške telesne povrede u predelu između abdomena i grudnog koša, urašena je reanimacija i trenutno je u kritičnom stanju, prenosi Tanjug.

Inače, sinoć su se dogodile četiri saobraćajne nezgode, ali sa lako povređenim učesnicima, kojima su povrede sanirane na licu mesta, a nekoliko osoba koje su imale trovanje alkoholom, vožene su na odeljenje toksikologije VMA na detoksikaciju.

Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći, dežurale su 22 ekipe ekipe plus jedna pedijatrijska koje su obavile ukupno 82 intervencije, od kojih je 12 bilo na javnim mestima. Protekle noći bila su svega četiri interklinička transporta kovid pacijenata u kovid bolnicu u Batajnici, plus tri novozaražena koji su preveženi do Infektivne klinike KCS.

Kao i prethodnih noći u velikom broju su se javljali hronični pacijenti sa psihijatrijskim poremećajima, hipertenzičari i astmatičari, rečeno je iz službe Hitne pomoći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija