Društvo

Dragi čitaoci, srećna Nova godina: Pogledajte kako je Srbija ušla u 2022. uz vatromet i slavlja na ulicama (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/01/2022

-

00:00

Dragi čitaoci, srećna Nova godina: Pogledajte kako je Srbija ušla u 2022. uz vatromet i slavlja na ulicama (VIDEO)
Dragi čitaoci, srećna Nova godina: Pogledajte kako je Srbija ušla u 2022. uz vatromet i slavlja na ulicama (VIDEO) - Copyright Tanjug/Sava Radovanović, Nenad Mihajlović, Dimitrije Nikolić, Aleksandar Ćirić, Predgrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Dragi čitaoci, srećnu Novu godinu želi Vam redakcija Euronews Srbija!

U Novu godinu, Srbija je ušla uz vatromet sa Kule Beograd i slavlje na trgovima širom zemlje, a mi vam želimo da vam ova godina bude podjednako svetla i vesela.

 

Osmominutni vatromet mogli ste da pratiti uživo na televiziji Euronews Srbija i putem našeg sajta, a kako je izgledalo slavlje ispred Skupštine i u drugim gradovima Srbije pogledajte u galeriji. 

Vatromet se najbolje video na Savi Promenadi, gde su kod Starog savskog mosta organizovani koncerti na otvorenom. Već od 20 sati na bini su se smenjivali Angellina, Coby, Saša Kovačević, Goran Bregović i Mladen Vojičić Tifa.

Bregović je prvi deo večeri pevao sa trubačima, a zatim je zajedno sa Tifom, uz najveće hitove Bjelog Dugmeta, uveo Beograđane, ali i goste Beograda u Novu godinu.

Veliki broj gostiju iz regiona, ali i iz cele Srbije okupio se ispred Skupštine gde je takođe organizovan doček Nove godine.

Program na platou ispred Skupštine počeo je nešto posle 20 časova nastupom Sare Jo, posle čega je usledio koncert Marije Šerifović koja je izvela svoje brojne hitove, a najemotivnije bilo je prilikom izvođenja pesme "Molitva" sa kojom je pobedila na Evroviziji. Okupljene je u 2022. uvela Jelena Karleuša.

Uz vatromet, trubače, ali i koncerte estradnih umetnika slavilo se i u Novom Sadu, Nišu, Boru, na Zlatiboru ali i u ostalim mestima širom zemlje.

Na Dočeku u Novom Sadu, u okviru Tesline svetlosne galerije, sinoć su prvi put u Srbiji predstavljene neke od evropskih svetlosnih instalacija.

Umetničke radove uz više od 100 rasvetnih uređaja postavljenih konceptualno duž mosta Duga i više od 30 lasera na Beogradskoj kapiji, video je veliki broj Novosađana i onih koji su Novi Sad posetili u novogodišnjoj noći.

Najpre je kod mosta Duga, simbolično u 20.22 sati, premijerno izveden deo predstave "Tesla izumetnik", u režiji Nebojše Bradića i izvođenju ansambla Srpskog narodnog pozorišta.

U nastavku Dočeka nastupili su domaći i evropski muzičari, koji su zahvaljujući svetlosnim instalacijama bili još bolji.

Nipplepeople, Ðorđe Miljenović, Kanda Kodža i Nebojša, kao i značajna imena elektro scene iz Austrije - Kruder i Dorfmajster i Elektro Guži, potom Minilinija, Noise Destruction i drugi, poveli su Novosađane i njihove goste u 2022. godinu.

Tanjug AP/Darko Vojinović

 

U Nišu su na trgu nastupili Alen Ademović, Zorica Brunclik i Milica Pavlović. U ponoć je priređen vatromet.

Svečano je bilo i u turističkim centrima u Srbiji. Novu godinu na Zlatiboru dočekalo je rekordnih oko 50 hiljada turista. Na Kraljevom trgu na novogodišnjem koncertu nastupili su Alen Islamović, Vesna Zmijanac i tradicionalno u ponoć trubači ,orkestar Dejana Jevđovića.

Dragi čitaoci, hvala Vam što ste uz nas i što vas je svakog meseca sve više. Nadamo se da opravdavamo poverenje koje nam svakog dana dajete i da će Euronews Srbija i u sledećoj godini biti vaš prvi izbor mesta na kome se informišete.

Puno zdravlja, sreće i ljubavi Vama i članovima Vaših porodica u 2022. godini želi

Redakcija Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija