Društvo

Prve bebe u 2022. godini: Tri sekunde za pamćenje u Narodnom frontu, blizanci u Nišu

Komentari

Autor: Tanjug

01/01/2022

-

08:18

Prve bebe u 2022. godini: Tri sekunde za pamćenje u Narodnom frontu, blizanci u Nišu
Prve bebe u 2022. godini: Tri sekunde za pamćenje u Narodnom frontu, blizanci u Nišu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na Klinici GAK u Višegradskoj sekund posle ponoći rodila se prva beba. Reč je o devojčici teškoj 3.590 grama. Nju je obišao gradonačelnik Beograda Zoran RAdojičić. 

"Neposredno posle ponoći, pet beba je rođeno u Beogradu. U Višegradskoj se rodila devojčica, u prvim sekundama posle početka Nove godine. Beba je teška tri kilograma i 590 grama, duga je 52 santimetra, a na klinici Narodni front, rođen je dečak težak 3.760 grama i 53 santimetra dug. Nova godina nam je krenula lepo, sa lepim vestima", rekao je Radojičić za Tanjug prilikom obilaska bebe u Višegradskoj.

On je podsetio da je prošle godine rođeno oko 19.000 beba u Beogradu i da se nada da će ih u 2022. biti više.

"Čestitam porodicama koje su dobile bebe, čestitam im i Novu godinu i njima i bebama želim sve najbolje. Grad Beograd će i dalje voditi odgovornu socijalnu politiku u domenu porodilja i kao grad ćemo se razvijati maksimalno prilagođeni deci. Nastavićemo da gradimo obdaništa i da renovinarmao škole. Gradi se i nova dečja klinika Tiršova 2 ", rekao je Radojičić.

On je istakao dva će dve porodilje i njihove porodice od Grada Beograda dobiti ček u vrednosti od 300.000 dinara.

Doktorka Svetlana Spremović Rađenović sa ginekološke klinike u Višegradskoj kaže da je veliko zadovoljstvo što dočekuju "male ljude" koji dolaze u Novu godinu.

"Imali smo divnu porodilju, ženu koja je bila sabrana i koja je lepo sarađivala. Rekla nam je da će doći sledeći put. Bebica nam je zdrava i snaža. Beba i majka su dobro, obe su srećne", rekla je Spremović Rađenović.

U prve tri sekulde tri bebe

U GAK Narodni front u prve tri sekunde nove godine rođene su tri bebe, rečeno je Tanjugu u toj ustanovi. Samo sekund po ulasku u novu, 2022. godinu rođena je muška beba teška 3.760 grama i dugačka 53 centimetar.

Sekund kasnije rodila se devojiča težine 2.600 grama i dužine 49 santimetra. Treća beba je dečak, rođen tri sekunde posle ponoći.

U Nišu prve rođene bebe muški blizanci koji su rođeni u 00.05 i 00:08. 

Prva beba rođena u severnom delu Kosovske Mitrovice u 2022. godini je dečak, a srećna majka je Mojsilović Dragana.

Specijalista ginekologije i akušerstva Zoran Jakšić rekao je da je porođaj prošao dobro i da je to Dragani treće dete. Dečak je na rođenju imao 3.650 grama.

Dečak, težak 3.450 grama, rođen je jutros u 10:20 u porodilištu u Gračanici na Kosovu i Metohiji. Prvu bebu u Novoj godini na svet je donela Kristine Krstić iz Gušterice.

Kako je za Euronews Srbija rekla dežurna doktorka, majka i beba se osećaju dobro i porođaj je protekao u najboljem redu.

Komentari (0)

Srbija