Društvo

Radojičić: Ne možemo da izdržimo u lokdaunu toliko dugo

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2022

-

10:00

Radojičić: Ne možemo da izdržimo u lokdaunu toliko dugo
Zoran Radojičić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda izjavio je da moramo voditi računa o koronavirusu, nositi maske i držati distancu, ali moramo i funkcionisati, jer epidemija jako dugo traje, pa se ne može toliko izdržati u lokdaunu.

Epidemija i novi soj koronavirusa su u celom svetu ponovo zaključali ljude. I u Srbiji brojevi zaraženih ponovo rastu.

On je istakao da je epidemiologija savremena nauka i da današnji epidemiolozi nisu epidemiolozi 19. i 20. veka. Smatra da je činjenica da više ne mogu da se primenjuju stare metode koje kažu da lokdaun treba da traje mesecima.

"To je nefunkcionalno. Srbija je imala skokove koji su se smirili pre nekoliko meseci i imamo jasnu informaciju da ovaj soj izaziva manje teške forme. Naravno, moramo voditi računa, nositi maske i držati distancu, ali moramo i funkcionisati. Ovo jako dugo traje i ne možemo da izdržimo u lokdaunu toliko dugo", ističe Radojičić, prenosi RTS.

Čekovi za prvorođene bebe

Radojičić je juče posetio prvu bebu koja se u novoj godini rodila u Beogradu.

"Imao sam zadovoljstvo da juče idem i u Višegradsku i u Narodni front, gde su se rodili prva devojčica i prvi dečak u Beogradu. Nisam video majke i bebe zbog korone, ali sam šefovima dežurnih ekipa predao simboličan ček", kaže Radojičić.

Rekao je da će majke dobiti ček od 300.000 dinara, kao malu podršku za prve dane kada beba stigne kući.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija