Društvo

AMSS: Bez većih zastoja na putevima, radovi na pojedinim deonicama

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2022

-

19:05

AMSS: Bez većih zastoja na putevima, radovi na pojedinim deonicama
Tanjug/AP/Michael Probst - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Saobraćaj je umerenog do pojačanog intenziteta na pojedinim deonicama i za sada nema vanrednih zastoja i prekida, navodi Automoto savez Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima i ganičnim prelazima. AMSS upozorava na izmene u režimu saobraćaja do kojih dolazi zbog radova na pojedinim deonicama, pa tako navodi da će se do 7. januara izvoditi radovi na sanaciji klizišta na Iriškom Vencu, prouzrokovanog radovima na izgradnji Fruškogorskog Koridora.

Za vreme trajanja radova biće zabranjen saobraćaj teretnim vozilima na toj deonici, a alternativni putni pravac je preko Petrovaradina, Sremskih Karlovaca, Inđije i Putinaca do Rume i Iriga. Putničkim vozilima i autobusima je dozvoljeno kretanje.

U zonama radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Produžavaju se radovi na sanaciji klizišta Gračanica na deonici Mijoska - granični prelaz Gostun i trajaće do 31. januara. U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je deonica Kolovrat - Jabuka.

Radovi kod Bubanj Potoka

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok na Obilaznici oko Beograda i njenog uklapanja sa postojećim autoputem, na AP E-75 u smeru ka Nišu, saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa autoputa na Kružni put do petlje Tranšped.

U zoni radova saobraćaj će se odvijati dvosmerno ali pod novim privremenim režimom saobraćaja. Planirani rok završetka radova je kraj marta.

Do 10. maja zbog radova na izgradnji mosta preko reke Pepeljuše u levoj kolovoznoj traci budućeg auto-puta E-761, doći će do suženja državnog puta sa leve strane u smeru radova. U zoni radova predviđena je smanjena brzina kretanja vozila i vođenje saobraćaja saobraćajnom opremom u zoni izvođenja radova.

Do 17. januara izvodiće se radovi na sanaciji cevastih propusta na deluauto-puta između petlje Pojate i petlje Ražanj. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

AMS S upozorava da se zbog novogodišnjih i božićnih praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja na autoputu Miloš Veliki, a da Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, pa će svi naplatni kanali bitu u funkciji bez minuta pauze.

Prema informacijama Uprave granične Policije u 17 časova na putničkim terminalima vozila čekaju na prelazu Horgoš oko 120 minuta, na Preševu 25 minuta,na Batrovcima 90, a na prelazu Srpska Crnja 40 minuta prilikom izlaska iz zemlje.

Na teretnim terminalima nema zadržavanja vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija