Društvo

Januarsko proleće se nastavlja - danas do 15 stepeni, ali brzo nam stiže zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/01/2022

-

07:27

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godina obeležiće i današnji dan. Međutim, iznad naše zemlje dolazi do postepenog pada vazdušnog pritiska što je posledica približavanja ciklona sa Atlantika i najava nadolazećoj promeni vremena, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Magla je zabeležena u dolinama i kotlinama južne i jugozapadne Srbije, uz mestimično smanjenu vidljivost na putevima. Tokom celog dana nebo će prekrivati visoka i srednja oblačnost, ali uglavnom neće zaklanjati sunce", kaže Gojković. 

Navodi da je jutro osvanulo prohladno u predelima južno od Beograda, gde se temperatura kretala oko nule, dok je najtoplije bilo u Negotinu sa izmerenih osam stepeni Celzijusa. Maksimalna dnevna kretaće se oko 15, dok će malo svežije biti samo u južnim predelima zemlje, gde se očekuje oko 10 stepeni Celzijusa. 

Gojković kaže da nam južni vetar još danas i sutra donosi toplo vreme, a već od četvrtak počinje da duva hladan severozapadni, koji donosi zahlađenje.

"Sutra tokom dana nastavljaju se slične vremenske prilike, a u večernjim satima naoblačenje sa kišom i pad temperature zahvata Vojvodinu. U četvrtak, tokom noći i u prvoj polovini dana padavinska zona se premešta dalje ka jugu donoseći zahlađenje od skoro 10 stepeni celoj Srbiji. U četvrtak, dakle, oblačno sa mestimičnim, slabim padavinama, koje će u višim planinskim predelima biti u obliku susnežice i snega. U petak na severu vedro i prohladno, dok se u predelima južno od Beograda zadržavaju oblaci koji donose slabe snežne padavine", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija