Društvo

Poslednje dane ove godine obeležiće oblačno, ali suvo vreme - temperatura do 10 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/12/2021

-

07:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Poslednje dane ove godine obeležiće oblačno, ali suvo vreme. Srbija postepeno dolazi pod uticaj polja visokog vazdušnog pritiska koji nam donosi stabilizaciju vremena, rekla je meteorolog televizije Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Ono je karakteristično po suvim i mirnim danima, a ovakva atmosferska situacija pogodna je za obrazovanje magli. I ovog jutra magla je zabeležena u dolinama i kotlinama jugozapadne Srbije, ali i na severu zemlje", kaže Gojković.

Dodaje da će danas nebo prekrivati oblaci tokom celog dana, a samo još u jutarnjima satima slaba kiša i sneg zabeleženi su na jugozapadu i jugoistoku Srbije.

"Jutro je osvanulo prohladno u severnim i istočnim predelima gde je izmereno dva, dok je u ostatku zemlje bilo oko pet stepeni Celzijusa. Maksimalna dnevna danas je u porastu, i u najtoplijem delu dana mestimično će dostizati 10 stepeni. U Beogradu i ostalim većim gradovima očekuje se oko osmog podeljka", rekla je Gojković.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Navodi da će sutra delimično razvedravanje doneti sunčane periode većem delu zemlje, dok će se oblaci zadržati samo u istočnim predelima. 

"Maksimalna temperatura u petak dostizaće 13 stepeni, a u novogodišnjoj noći ostaje relativno toplo sa temperaturom oko 7 stepeni. U subotu će severozapadni vetar duvati nešto jačim intenzitetom, ali to neće uticati na temperaturu jer se i za vikend iznad naše zemlje zadržava topla vazdušna masa. Oblaka će uglavnom biti na istoku i jugoistoku, a u ostatku zemlje ostaje vedro i sunčano", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija