Društvo

Policija sprečila pokušaj pljačke stanova urušene zgrade u Vidovdanskoj, stanari tvrde: Naše stvari nalazimo na pijaci

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/01/2022

-

17:43

Policija sprečila pokušaj pljačke stanova urušene zgrade u Vidovdanskoj, stanari tvrde: Naše stvari nalazimo na pijaci
Zgrada na Vračaru - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Još jedna pljačka dogodila se u urušenoj zgradi u Vidovdanskoj ulici na Vračaru. Ovog puta policija je sprečila lopove da odnesu iznesene stvari, potvrdila je za Euronews Srbija stanarka Zorica Stanimirović.

Kako je ispričala, komšija iz ulice javio je stanarima da se iz zgrade iznosi frižider, te su oni alarmirali policiju.

"Komšija iz Vidovdanske nam je javio da iznose frižider iz zgrade. Javili smo policijskoj stanici u Despota Stefana, a onda su oni zvali stanicu na Vračaru i u trenutku kada je kombi sa frižiderom kretao policija ih je zaustavila“ , kazala je Stanimirović, jedna od stanarki zgrade u Vidovdanskoj koja se letos urušila.

Kako kaže, stanari i dalje ne mogu da uzmu stvari koje su im ostale i svih ovih meseci borave u stanovima koje su dobili na korišćenje.

"Ja sada nisam u Beogradu, ali ovih dana kupujem neke stvari koje imam, a koje su ostale u stanu. Takođe, meni je prethodni put uzet život, uspomene, fotografije i porodični nakit. Stvari i dalje nalazimo na Kalenić pijaci“, kaže  Zorica Stanimirović.

Ona je ponovila da su svi stanari besni i frustrirani jer je od urušavanja zgrade prošlo šest meseci, a problemi se ne rešavaju, dok se ovakvim situacijama dodatno svi izlažu stresu.

"Šesnaestog januara će biti šest meseci od kako se zgrada urušila, ne zanima me ko je odgovaran, ali znam u kakvom smo psihičkom stanju svi mi iz Vidovdanske, ovo je stvarno strašno i jako sam besna", ispričala ogorčena stanarka za Euronews Srbija.

Euronews/Emil Čonkić

 

Podsetimo, zgrada u Vidovdanskoj ulici broj 2 na Vračaru, urušila se u julu zbog gradnje drugog objekta pored ove zgrade. Nakon incidenta, stanari su smešteni u stanovima koje su dobili na korišćenje, iako su bili vlasnici stanova u urušenoj zgradi,

Takođe, 27. novembra opljačkana su tri stana, kada su uzete dragocenosti porodica, kojima nije dozvoljeno da ulaze u urušene stanove po svoje stvari,

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija