Društvo

Studenti željni nastave uživo, ali nedovoljno vakcinisanih

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2022

-

14:53

Studenti željni nastave uživo, ali nedovoljno vakcinisanih
Elektrotehnički fakultet - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Velika je potreba da nastava na fakultetima bude što više uživo, poručila je danas student prorektor Univerziteta u Beogradu Ana Grčić i istakla da će na sledećim sednicama Senata to biti jedna od glavnih tema.

"Od oktobra dosta fakulteta je krenulo hibridnim sistemom, ali nam i dalje nedostaje uživo kontakt. Ono što je plan i želja svih nas je da nastava u što većoj meri bude uživo", rekla je Grčić za Tanjug.

Ona je navela da će predstavnici studenata pokrenuti inicijativu da fakulteti koji su imali manje nastave uživo, u drugom semestru imaju više interakcije u amfiteatrima.

Grčić je podsetila da je na poslednjoj sednici Senata UB usvojena izmena statuta Univerziteta, koja je usklađena sa Zakonom o studentskom organizovanju, što bi podrazumevalo veće učešće studenata u telima i organima univerziteta.

"Kako bismo ispoštovali rok za implementaciju Zakona, sada i fakulteti usklađuju svoje statute i studentski parlament svoje pravilnike", navela je Grčić i istakla da će Zakon poboljšati položaj studenata u donošenju odluka po najvažnijim pitanjima.

Da bi se nastava uživo vratila u punom obliku na fakultete, neophodno je da broj vakcinisanih bude veći, a prema poslednjim podacima u Studentskoj poliklinici u Beogradu imunizovano je oko 16.000 studenata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija