Društvo

Patrijarh Porfirije: Ima mesta za poboljšanje predloženog Temeljnog ugovora

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2022

-

16:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh Porfirije je izjavio da je SPC spremna da sa državom Crnom Gorom razmotri sve opcije teksta Temeljnog ugovora, one, kako je rekao, koje su do sada bile u opticaju, ali da Crkva i njeni pravni stručnjaci smatraju da ima mesta za poboljšanje tog dokumenta.

"Ako bude svrsishodno, možemo krenuti i od belog papira. Sve na dobro naroda. Kao i u bilo kom drugom poslu, ja i u ovom želim da na isti način uvažim i zaštitim interese obe strane, a pogotovo što obe strane zapravo u ogromnoj većini čini jedan isti verujući narod, naš narod", naveo je patrijarh.

On je to rekao u intervjuu za časopis ruskog Ministarstva spoljnih poslova "Međunarodni život", koji je objavljen i na internet straniči interaffers.ru i istakao da su svi u SPC "potpuni optimisti" po tom pitanju.

"U doglednom vremenu, čije trajanje je pre svega određeno smirivanjem političkih razmimoilaženja u Crnoj Gori, doći ćemo do rešenja na dobro svih", naveo je je patrijarh.

Istakao je i da su "potpuni jednomišljenici" s tim u vezi sa arhijerima SPC u Crnoj Gori, mitropolitom Joanikijem, vladikom Metodijem, sveštenstvom i monaštvom.

"Spremni smo da predano radimo na ostvarenju cilja", naveo je patrijarh.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija