Društvo

U Kliničkom centru Niš preminuo pacijent iz saniteta koji se tokom vožnje zapalilo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/01/2022

-

17:13

U Kliničkom centru Niš preminuo pacijent iz saniteta koji se tokom vožnje zapalilo
Wikipedia.org/Intermedichbo - Copyright Wikipedia.org/Intermedichbo

veličina teksta

Aa Aa

Pacijent Danijel M. (35) iz sela Glašinac kod Žitorađe preminuo je nakon što je zbog zdravstvenih problema tokom noći transportovan iz prokupačke bolnice u niški Klinički centar, pri čemu se sanitet tokom vožnje zapalio i izgoreo, prenose mediji. Po pacijenta je poslato drugo vozilo koje ga je prevezlo u Klinički centar u Nišu gde je i preminuo. 

Naložena je obdukcija koja će utvrditi tačan uzrok smrti, a porodica preminulog je najavila prijavu zdravstvenoj inspekciji. Tomislav Mitrović, rođeni brat preminulog kaže da su mu sumnjive okolnosti pod kojima je njegov brat preminuo i da neće odustati do toga da saznaju istinu. 

"U četvrtak je osetio bolove u predelu stomaka, te je prvo pregledan u Domu zdravlja u Žitorađi, a zatim prebačen u prokupačku bolnicu. Rečeno nam je da su mu rezultati loši. Nekoliko puta smo se čuli sa doktorom i dobijali informacije o zdravstvenom stanju. Navodno je bio bolje, da bi u subotu sat nakon ponoći on pozvao suprugu Milicu i rekao joj da ga hitno prebacuju za Niš. Naši roditelji su odmah upalili kola i došli u Prokuplje, te su kolima pratili sanitet", kaže Tomislav.

On dodaje da je kada se zapalilo vozilo, njegov brat sa ekipom koja je bila u transportu čekao drugo vozilo i da je ono došlo iz prokupačkog Doma zdravlja, oko 40 minuta nakon paljenja saniteta, za šta postoje svedoci. Na kraju je nastavljen transport.

U prokupačkoj bolnici kažu da je sve urađeno po protokolu i da je pacijent adekvatno lečen u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i da je porodica od početka znala u kakvom je on zdravstvenom stanju, kao i da su obavešteni o tome.

Obdukcija će pokazati uzrok smrti pacijenta, a istraga razlog požara koji je doveo do toga da sanitetsko vozilo u potpunosti izgori.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija