Društvo

Apel Puteva Srbije vozačima - oprezno i bez žurbe

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2022

-

08:34

Apel Puteva Srbije vozačima - oprezno i bez žurbe
Apel Puteva Srbije vozačima - oprezno i bez žurbe - Copyright Euronews Serbia/Jelena Bajčetić

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se danas i sutra očekuju ledeni dani.

Kako se navodi, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda ujutru se na području Beograda i u većem delu zemlje očekuje umeren i jak mraz sa temperaturama od -12 °C do -7 °C, a ponegde i oko -15 °C.

Dodaje se da će dnevna temperatura na području Beograda biti -3 °C do -1 °C, a u većini mesta od -4 °C do -1 °C, osim u Timočkoj Krajini gde će biti toplije.

Od srede na području Beograda i na severu zemlje očekuje se slabljenje jutarnjih mrazeva i postepeni porast dnevnih temperatura, a od četvrtka i u ostalim predelima, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Zbog najavljenih niskih temperatura vozačima se savetuje da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske gume i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

U saopštenju se navodi da za šlepere i kamione sa prikolicom važe zabrane na putnim pravcima Javor - Sjenica, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, Valjevo - Poćuta - Debelo brdo, Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica...

Na potezu Kruševac (Jasika)-Koševi do 10. maja izvode se radovi na izgradnji mosta preko reke Pepeljuše u levoj traci budućeg auto-puta E-761, a za vreme izvođenja radova doći će do suženja državnog puta sa leve strane u smeru rasta stacionaže.

Takođe, radovi na rehabilitaciji državnog puta biće produženi do 1. februara, a na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Kako "Putevi Srbija" preciziraju, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, dok je na prelazu Šid zadržavanje za teretnjake 120 minuta.

Na Kelebiji zadržavanje za teretna vozila je 120 minuta, a na Gradini 90 minuta, dok je na Horgošu zadržavanje 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija