Društvo

Žuti meteo-alarm u Srbiji: Ledeni dani sa temperaturom i do -15 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2022

-

13:10

Žuti meteo-alarm u Srbiji: Ledeni dani sa temperaturom i do -15 stepeni
Žuti meteo-alarm u Srbiji: Ledeni dani sa temperaturom i do -15 stepeni - Copyright pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se sutra i u utorak u većem delu Srbije očekuju ledeni dani.

Ujutru će biti umeren i jak mraz, od - 12 do - 7 stepeni Celzijusa, ponegde i oko -15 stepeni. Dnevna temperatura u većini mesta biće od - 4 do - 1 stepen Celzijusa, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti toplije, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Sutra će u celoj Srbiji na snazi biti žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme, dok će u utorak biti upaljen narandžasti meteo-alarm, što znači da će vreme biti opasno.

Od srede na severu, a od četvrtka i u ostalim predelima slabljenje jutarnjih mrazeva i postepeni porast dnevnih temperatura.

JP "Putevi Srbije" apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog pojačanog intenziteta saobraćaja, koji se očekuje tokom dana zbog sutrašnjeg nastavka školske godine, kao i da bez zimske opreme ne kreću na put i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na celoj teritoriji Srbije raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su u pripravnosti i spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija