Društvo

Počelo uređenje podzemnih pešačkih prolaza: Na jesen rekonstrukcije kod Zelenog Venca

Komentari

Autor: FoNet

31/01/2022

-

10:16

Počelo uređenje podzemnih pešačkih prolaza: Na jesen rekonstrukcije kod Zelenog Venca
Podzemni prolaz Zeleni venac - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U centru Beograda jutros je počelo uređenje podzemnih pešačkih prolaza, a ove jeseni bi trebalo da počne i rekonstrukcija podzemnog prolaza "Zeleni Venac", najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Uređenje podzemnih pešačkih prolaza na Terazijama počelo je demontažom nadstrešnice prolaza kod hotela Balkan, a planirano je da do kraja godine budu obnovljena i preostala dva podzemna prolaza na Terazijama i to kod Palate Albanija i kod Igumanove palate, rekao je Vesić , izjavio u jutarnjem programu TV Prva. 

Biće promenjene nadstrešnice na ulazima i izlazima, zamenjene pokretne stepenice, obnovljene podne, zidne i plafonske obloge, sanirane instalacije kišne kanalizacije, postavljeno novo led osvetljenje, ugrađene po dve koso-podizne rampe za osobe sa invaliditetom i postavljene kamere uz pomoć kojih će policija i komunalna milicija 24 sata kontrilisati šta se dešava u prolazima, rekao je Vesić.

On je, kako navodi Beoinfo, rekao da Grad "ima ugovor sa kompanijom" koja će održavati prolaze, skidati grafite, prati ih i čistiti "tako da oni neće biti uništeni posle rekonstrukcije kako to obično bude"

 

Komentari (0)

Srbija