Društvo

Novi talas omikrona uticao da se poveća broj obolelih i u dečjem uzrastu, rešenje - vakcinacija

Komentari

Autor: FoNet

12/02/2022

-

11:27

Novi talas omikrona uticao da se poveća broj obolelih i u dečjem uzrastu, rešenje - vakcinacija
Tanjug/AP/Carlos Noriega - Copyright Tanjug/AP/Carlos Noriega

veličina teksta

Aa Aa

Novi talas omikron soja virusa uticao je da se poveća broj obolelih i u dečjem uzrastu, upozorili su danas lekari kovid ambulante u okviru Vojnomedicinskog centra Novi Beograd i apelovali da se građani odazovu pozivima na vakcinaciju.

Vakcinacija jedini način borbe protiv pandemije, poručio je zamenik upravnika VMC Novi Beograd potpukovnik dr Predrag Radonjić, naglašavajući da da je osoblje te zdravstvene ustanove angažovano svakog dana, uključujući i vikende, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ovaj virus je specifičan i dešava se da prođe i kod ljudi koji su vakcinisani, ali svakako sve mere zaštite koje su propisane kako svetskim tako i nekim našim protokolima se ovde poštuju i na taj način pokušavamo da se svi zaštitimo u meri u kojoj je naravno moguće. Vakcinacija je jedini pravi način borbe protiv ove pandemije, da što pre svi završimo ovu borbu i da se vratimo normalnom životu", naglasio je dr Radonjić.

Kovid ambulanta u okviru Vojnomedicinskog centra Novi Beograd otvorena je u julu 2020. godine, dosad je pregledano više od 16.000 pacijenata i urađeno oko 7.000 brzih antigenskih testova.

Radno vreme ambulante je od 08.00 do 19.00 časova radnim danima i od 09.00 do 16.00 časova vikendom, a pacijenti na preglede dolaze bez zakazivanja.Svi vojni osiguranici koji imaju simptome suspektne na kovid infekciju, dolaze u kovid ambulantu, javljaju se trijažnom delu gde rade medicinski tehničari koji uzimaju anamnestičke podatke, rekla je glavna medicinska sestra kaže Mirjana Tasić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija