Društvo

Prolećni dan pred nama, temperatura i do 17 stepeni: Kakvo nas vreme očekuje do kraja sedmice?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2022

-

07:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Drugu polovinu nedelje obeležiće podjednako promenljivo, ali malo toplije vreme. Intenzivan ciklon sa severa Evrope u većem delu kontinenta, pa i našoj zemlji, donosi nestabilno vreme koje se ogleda u svakodnevnim promenama vremenskih prilika, i čestim smenama tople i hladne vazdušne mase, kaže meteorolog Euronews Srbija  Ljubica Gojković.

"Kao posledica toga danas će nebo pokrivati visoka i srednja oblačnost, koja će samo povremeno zaklanjati sunce, ali padavina neće biti. Magla je zabeležena na širem području Beograda, u Sremu, ali u dolinama i kotlinama jugozapadne Srbije, te se preporučuje dodatni oprez u saobraćaju", kaže Gojković.

I ako je jutro bilo malo svežije nego prethodnih dana, maksimalna dnevna će ponovo prelaziti 15 stepeni Celzijusa. Najtoplije i danas na zapadu Srbije gde se očekuje i do 17 stepeni, a otopljenje će se osetiti i u istočnim i južnim predelima gde je prethodnih dana bilo i za pet stepeni hladnije nego u ostatku zemlje.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Ovu toplu vazdušnu masu donosi nam jugozapadni vetar, koji već tokom noći zamenjuje severozapadno strujenje", dodaje Gojković.

Navodi da severozapadni vetar donosi prolazno naoblačenje koje će samo tokom noći ponegde doneti slabu kišu. I ako već u prepodnevnim satima dolazi do razvedravanja, petak će biti za stepen, dva svežiji. 

"Za vikend se nastavlja promenljivo vreme. Subota će još prepodne biti sunčana i topla, međutim sredinom dana sa severa nam stiže naoblačenje, u poslepodnevnim satima počinje da pada kiša koja se zadržava i u nedelju. Osim naoblačenja i kiše u nedelju nas očekuje i osetan pad temperatura, te maksimalna dnevna neće prelaziti 10 stepeni Celzijusa. Prema trenutnim prognostičkim modelima ponedeljak će biti oblačan i topliji, a nove padavine, praćene pojačanim vetrom stižu već u ponedeljak uveče", kaže Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija