Društvo

Načelnik Generalštaba VS Mojsilović izviđao rejone u Kopnenoj zoni bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

20:10

Načelnik Generalštaba VS Mojsilović izviđao rejone u Kopnenoj zoni bezbednosti
Načelnik Generalštaba VS Mojsilović izviđao rejone u Kopnenoj zoni bezbednosti - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović realizovao je danas izviđanje rejona u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB) i obišao jedinice 98. vazduhoplovne brigade na aerodromu "Morava" kod Kraljeva.

Izviđanje je realizovano iz helikoptera Vojske Srbije, u svetlu nedavnih događaja duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, sa težištem na zonama zajedničkih tačaka prelaska Tabalije/Brnjak i Rudnica/Jarinje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Načelnik Generalštaba je tom prilikom ostvario uvid u stanje u rejonima angažovanja snaga Vojske Srbije na području Kuršumlije, Raške i Novog Pazara i zaključio da su stvoreni svi ključni uslovi za neprekidno izvršavanje zadataka obezbeđenja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrole Kopnene zone bezbednosti.

Vojska Srbije/ vs.rs

 

General Mojsilović je, potom, obišao deo jedinica 98. vazduhoplovne brigade na aerodromu "Morava" i sagledao organizaciju života i rada, stanje, operativne i funkcionalne sposobnosti u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija