Društvo

Vojska zadovoljna rezultatima: Završena provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2022

-

18:10

Vojska zadovoljna rezultatima: Završena provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka
Vojska zadovoljna rezultatima: Završena provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

U centrima za obuku Vojske Srbije završena je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije "decembar 2021", saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Provera je realizovana nakon šestonedeljne specijalističke obuke, tokom koje su se vojnici osposobljavali za izvođenje borbenih radnji u sastavu posluge, posade i tima, i realizaciju zadataka u skladu sa namenom svog roda, odnosno službe.

Tokom dvodnevnog ispita osposobljenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i, kroz praktične radnje i postupke, pokazali stečena znanja i veštine neophodne za upotrebu borbenih sredstava i vojne opreme, ostvarivši pritom vrlo dobre i odlične rezultate.

Vojnici će sada biti upućeni u jedinice Vojske Srbije, gde će u naredna tri meseca, do završetka služenja vojnog roka, realizovati sadržaje kolektivne obuke i biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka jedinica, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija