Društvo

U Srbiji danas sunčano i toplo, temperatura i do 23 stepena, promena se očekuje sledeće sedmice

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

27/03/2022

-

08:44

U Srbiji danas sunčano i toplo, temperatura i do 23 stepena, promena se očekuje sledeće sedmice
Zemunski kej - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se jutro ponegde svanulo sa slabim mrazom, ali će tokom biti dana pretežno sunčano i topao. Najviša dnevna temperatura biće od 20 do 23 stepena Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar.

I u Beogradu se na periferiji očekuje slab prizemni mraz. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7, najviša oko 20 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 3. aprila, ujutru mestimično slab prizemni mraz, tokom dana toplo sa dnevnom temperaturom iznad proseka za ovo doba godine.

Sledeća nedelja oblačna, ali topla

Meteorolozi za početak naredne nedelje najavljuju i dalje lepo vreme, ali dodaju da tako neće biti tokom svih sedam dana. Kako je navela meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković sledeće nedelje se pad vazdušnog pritiska i nešto hladniji dani.

"Anticiklon koji je iznad Evrope stvorio "bloking" situaciju i onemogućavao prodor ciklona i kišonosnih oblaka dublje u kontinent postepeno slabi. Ovo će uzrokovati da intenzivan ciklon stigne sve do Baltičkih zemalja, a svojim hladnim frontom i do Mediterana. Zbog mešanja tople i hladne vazdušne mase iznad Mediterana se formiraju oblaci koji kasnije, pod uticajem južnog vetra, stižu do naše zemlje. U utorak će biti malo do umereno oblačno, a već od srede dolazi do povećanja oblačnosti", kazala je Gojković. 

Navodi da prema trenutnim prognostičkim modelima, kišonosni oblaci zahvataju Srbiju u drugoj polovini naredne nedelje, koa i da će se tu zadržati nekoliko dana. 

"Iako će biti oblačno i kišovito neće biti osetnijeg zahlađenja, jer će vetar iz pravca juga i jugozapada stalno donositi topao vazduh" ističe Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija