Društvo

U Srbiji danas i do 20 stepeni, sunčano i bez vetra, sredinom nedelje nas očekuje promena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/03/2022

-

07:14

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas će u Srbiji biti sunčano i suvo vreme, sa temperaturom i do 20 stepeni. Vetra danas skoro i da neće biti, a već sutra se uspostavlja zapadno i jugozapadno strujanje koje nam donosi i dodatno otopljenje.

"Početak još jedne radne nedelje obeležiće sunčano i toplo vreme. Već za vikend smo ponegde imali nešto više oblaka koji su uzrokovali da se tokom dana smenjuju oblačni i sunčani periodi. Danas, krajnji jug naše zemlje zahvataju oblaci, međutim ostaje suvo, bez padavina. U ostalim predelima zadržava se vedro vreme, sa slabim vetrom", kazala je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Iako temperatura tokom dana dostiže 20 stepeni, jutra su i dalje sveža, pa smo tako i ovog jutra imali minimalnu temperaturu koja se kretala od -2 stepena u Zaječaru, pa do 5 stepeni, koliko je izmereno u Beogradu. Maksimalna temperatura u većini mesta biće oko 20 stepeni, osim na istoku gde će danas biti za stepen - dva svežije.

Tanjug/Miloš Milivojević

 


Kako navodi Gojković, polje visokog vazdušnog pritiska koje nam je donosilo stabilno vreme, oslabilo je, što će narednih nekoliko dana usloviti postepenu promenu vremenske situacije.

"Iako je temperatura u porastu i već sutra će dostizati 23. podeljak, zapadni vetra nam donosi i nešto vlažniju vazdušnu masu koja će usloviti formiranje oblaka. Sutra se očekuje da nebo bude prekriveno visokom i srednjom oblačnošću, a već od sredu stižu nam oblaci koji donose prvo slabe, a u drugoj polovini nedelje i nešto jače padavine", rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Zbog južnog i jugozapadnog vetra koji će duvati sve do kraja nedelje, temperatura ostaje oko i malo iznad proseka, a prognostički modeli najavljuju zahlađenje za vikend koji je pred nama.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija