Društvo

Još danas sunčano i toplo, od sutra naoblačenje i padavine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2022

-

07:36

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas će vreme će biti pretežno sunčano, nebo će povremeno prekrivati visoka i srednja oblačnost, a na krajnjem jugu zemlje moguća je i slaba sipeća kiša. Maksimalna temperatura u većini mesta kretaće se oko 22. podeljka, a malo toplije biće u Negotinu, Loznici, ali i u Beogradu.

Kako je navela meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković, severni vetar već danas zamenjuje zapadno i jugozapadno strujanje, koje nam donosi toplu i vlažnu vazdušnu masu sa Mediterana. Zapadni vetar će u Vojvodini i Timočkoj krajini duvati nešto jačim intenzitetom, dok se južnije zadržava slab jugozapadni vetar.

Otopljenje koje nam ovaj zapadni vetar donosi osetili smo već u ranim jutarnjim satima, kada je temperatura mestimično dostizala i 10 stepeni.

"Polje visokog vazdušnog pritiska koje nam je prethodne nedelje donosilo stabilnu atmosfersku situaciju, oslabilo je, a na njegovo mesto stigao je ciklon, odnosno polje niskog vazdušnog pritiska, što uzrokuje promenu vremenskih prilika u većem delu Evrope, pa i u našoj zemlji", kazala je Gojković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

U sredu dolazi do povećanja oblačnosti, ali i blagog zahlađenja, međutim suvo ostaje sve do poslepodnevnih sata kada će sa jugozapada stići kišonosni oblaci.

Tokom noći se padavine proširuju i na ostatak Srbije, te će slaba i umerena kiša povremeno padati tokom celog dana. Osim toga, četvrtak će biti vetrovit, te iako će vetar biti južni možemo očekivati dodatni pad temperature.

U petak i za dane vikenda, ostaje oblačno, sa kišom koja će povremeno padati u celoj zemlji, ali dolazi do dodatnog zahlađenja. Za vikend se prognozira da dnevna temperatura ponovo bude oko 10. podeljka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija