Društvo

Probni kombinovani test - zadaci i rešenja: Pitanje o supi s knedlama, komadićima mesa i povrćem namučilo osmake

Komentari

Autor: S. Tuvić

08/04/2022

-

08:12

Probni kombinovani test - zadaci i rešenja: Pitanje o supi s knedlama, komadićima mesa i povrćem namučilo osmake
Probni kombinovani test - zadaci i rešenja: Pitanje o supi s knedlama, komadićima mesa i povrćem namučilo osmake - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Probni kombinovani test na probi male mature osmaci u Srbiji polagali su 26. marta. Na testu su proveravali znanje iz pet predmeta - istorije, geografije, biologije, hemije, fizike.

Mala matura 2022. očekuje sve osmake po završetku školske godine, a cilj probnog testiranja je da se učenici upoznaju sa procedurama, ali i da vide koliko znaju i na čemu treba da porade do kraja školske godine. 

Budući mali maturanti radili su i probni test iz srpskog jezikaprobni test iz matematike, a nakon zadata i rešenja iz tih predmeta, Euronews Srbija objavljuje i zadatke i rešenja probnog kombinovanog testa.                     

ZADACI KOMBINOVANOG TESTA NA PROBI MALE MATURE

Završni ispit za male maturante zakazan je za 27, 28. i 29. jun. Mala matura je kruna osmogodišnjeg školovanja i svi učenici koji završavaju osmi razred moraju da je rade. Broj bodova osvojenih na testu, ali i tokom školovanja (od šestog do osmog razreda) važan je za upis u željenu srednju školu.

REŠENJA PROBNOG KOMBIONOGANOG TESTA:

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Srbija