Društvo

Probni test iz matematike - zadaci i rešenja: Zašto su mafini i Doboš torta namučili buduće male maturante?

Komentari

Autor: S. Tuvić

07/04/2022

-

20:43

Probni test iz matematike - zadaci i rešenja: Zašto su mafini i Doboš torta namučili buduće male maturante?
Studenti - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Probni test iz matematike posebno je namučio osmake na probi male mature koja je organizovana 25. i 26. marta. Zapravo, ne svi zadaci, već 13. i 20. zadatak gde se pominju poslastice - mafini i Doboš torta.  

Mala mature 2022, odnosno njena proba, specifična je i po tome što je većina zadataka, bila je na zaokruživanje, a prosvetne vlasti kažu da su imali u vidu okolnosti u kojima su đaci radili u prethodne dve godine zbog epidemije virusa korona.

Budući mali maturanti radili su i probni test iz srpskog jezika, a nakon zadata i rešenja iz tog predmeta, Euronews Srbija objavljuje i zadatke i rešenja probnog testa iz matematike.                                                                                                                                                                                      ZADACI TESTA IZ MATEMATIKE NA PROBI MALE MATURE:

Proba male mature se organizuje kako bi se nova generacija maturanata upoznala sa procedurama – kada se dolazi u školu, šta da ponesu od neophodnog pribora, kako izgleda popunjavanje formulara. Osim toga cilj probe male mature je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

Završni ispit za male maturante zakazan je za 27, 28. i 29. jun. Mala matura je kruna osmogodišnjeg školovanja i svi učenici koji završavaju osmi razred moraju da je rade. Broj bodova osvojenih na testu, ali i tokom školovanja (od šestog do osmog razreda) važan je za upis u željenu srednju školu.

REŠENJA ZADATAKA TESTA IZ MATEMATIKE:

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija