Društvo

Sahranjen Branko Gogić; Radivojević: To je bio čovek koji je išao ispred svog vremena

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2022

-

14:30

Sahranjen Branko Gogić; Radivojević: To je bio čovek koji je išao ispred svog vremena
Sahranjen Branko Gogić; Radivojević: To je bio čovek koji je išao ispred svog vremena - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Izvršnog odbora Socijaldemokratske partije Srbije Branko Gogić, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, sahranjen je danas na Centralnom groblju u Beogradu. Od Gogića su se oprostili porodica, prijatelji i kolege, a između ostalih sahrani su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Prethodno je održana komemoracija u prisustvu porodice, prijatelja i kolega.

Komemorativnom skupu u zgradi opštine Vračar su, između ostalih, prisustvovali predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić... Prisutnima se obratio potpredsednik SDPS-a Jug Radivojević koji je rekao da je ovo strašan trenutak u kojem čovek počinje da sumnja u smisao postojanja na ovom svetu.

"Ovo je posle 13 godina naše prvo okupljanje bez njega, bez njegove organizacije koja je bila uvek besprekorna i koji je insistirao da se uvek počinje pet minuta pre vremena jer je on bio čovek koji je išao ispred vremena. Možda je zato završio ovozemaljski život tri dana pre svog rođendana", rekao je Radivojević.

Naveo je da je u prethodnih 13 godina Branko bio desna ruka Rasima Ljajića.

"Čovek kojem nikada ništa nije bilo teško, koji je prokrstario Srbijom uzduž i popreko svake godine iznova, koji je praktično imao odlučujuću ulogu u formiranju svakog odbora u svakom mestu naše zemlje, a uz sve to imao je dečačko lice vedrine, osmeha kojeg je sve manje, jednog poštenja, harizme, vaspitanja", rekao je Radivojević.

Istakao je da se mnogo toga moglo naučiti od Branka i da će on ostati za ponos svojoj porodici i Socijaldemokratskoj partiji Srbije.

"On će ostati na ponos ne samo političkom nego uopšte javnom i kulturnom životu ove zemlje jer je pokazao kako treba živeti, koliko čovek može davati, a ne očekivati, koliko može misliti prvo na druge, pa onda na sebe, koliko se može radovati sitnicama", rekao je Radivojević.

Istakao je da je Brankovo kratko, ali prebogato postojanje na ovoj zemlji za sve poruka da, pre svega, "malo prikočimo".

"Da malo zaustavimo tok života u toj dinamici, da poslušamo Branka pa da se osvrnemo oko sebe, da malo bolje vidimo ljude oko nas, da što više pomažemo ljudima i da u vremenima kada sve manje čujemo i razumemo jedni druge, u toj manjoj brzini kretanja pokušamo da to bude drugačije", dodao je Radivojević.

Branko Gogić je poginuo 10. aprila na auto-putu Beograd-Niš, u blizini Ražnja, u saobraćajnoj nesreći u kojoj je povređen predsednik SDPS Rasim Ljajić

Komentari (0)

Srbija