Društvo

Đaci u Vojvodini od sutra na prolećnom raspustu, ostatak Srbije nedelju dana kasnije

Komentari

Autor: S. T.

14/04/2022

-

13:45

Đaci u Vojvodini od sutra na prolećnom raspustu, ostatak Srbije nedelju dana kasnije
Osnovna škola "Sveti Sava" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Osnovci i srednjoškolci u Vojvodini od sutra su na prolećnom raspustu koji traje do 25. aprila. Učenici osnovnih škola u ostatku Srbije na pauzu idu nedelju dana kasnije, dok školskim kalendarom za srednjoškolce nije predviđen raspust u aprilu. Oni će odmarati za uskršnje i prvomajske praznike.

Za đake osnovnih škola u ostatku Srbije raspust je planiran od petka 22. aprila i trajaće do 3. maja. Srednjoškolci će imati pauze od nekoliko dana za uskršnje praznike – od 22. do 25. aprila i prvomajske praznike – 2. i 3. maja. I osnovci, i srednjoškolci ponovo će biti u školskim klupama 4. maja.

Drugo polugodište za učenike osnovnih  i srednjih škola u celoj Srbiji završava se 24. juna. Školska godina je pomerena za tri dana zbog produžetka jesenjeg i sretenjskog raspusta zbog epidemije virusa korona. Umesto do 21. juna trajaće do 24. juna. 

Osmaci i maturanti četvorogodišnjih i trogodišnjih škola raspuštaju se ranije. Tako se za učenike osmog razreda drugo polugodište završava 10. juna, za učenike četvrtog razreda gimnazije 27. maja, dok za maturante trogodišnjih i četvorogišnjih srednjih stručnih škola završava se 3. juna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija