Društvo

Danas kraj grejne sezone u Beogradu, elektrane će isporučivati toplotnu energiju ako bude ispod 12 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

10:38

Danas kraj grejne sezone u Beogradu, elektrane će isporučivati toplotnu energiju ako bude ispod 12 stepeni
Danas kraj grejne sezone u Beogradu, elektrane će isporučivati toplotnu energiju ako bude ispod 12 stepeni - Copyright profimedia/Marcus Brandt/dpa

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu se danas završava grejna sezona, ali će elektrane isporučivati toplotnu energiju potrošačima sve do 3. maja ukoliko u tim danima srednja dnevna temperatura bude niža od 12 stepeni, izjavila je Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije u JKP "Beogradske elektrane".

Kalanja je rekla za Tanjug da je 57. grejna sezona uobičajena, možda malo hladnija u odnosu na prethodnu i da su, prema odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu, "Beogradske elektrane" od 16. aprila do 3. maja u stanju pripravnosti.

"Pratimo vremenske prilike do daljnjeg, ide zahlađenje i imaćemo isporuku toplotne energije u obimu predviđenom odlukama i pravilima", rekla je ona.

Govoreći o protekloj grejnoj sezoni, Kalanja je rekla da Beogradske elektrane nisu imale ekstremne situacije, uobičajen je bio broj kvarova i poziva građana.

"Sada imamo oko 100 poziva dnevno, u toplim danima kada nema isporuke, taj broj je i manje i polako privodimo kraju grejnu sezonu”, dodala je ona.

Tokom letnjeg perioda Beogradske elektrane potrošačima isporučuju toplu vodu u naseljima gde je to predviđeno, a sve ostalo ide u remontni period kada se, kako je objasnila, proveravaju svi vitalni delovi opreme.

"Tada je u toku faza održavanja - sva proizvodna postrojenja i svi delovi opreme se proveravaju. Na distributivnoj mreži se menjaju cevi. U cilju je da ih što više zamenimo kako bi u narednoj grejnoj sezoni bilo što manje kvarova i prekida isporuke”, dodala je Kalanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija