Društvo

Danas vedro, suvo i osetno toplije, ponovo promena vremena tokom noći

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/04/2022

-

07:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dugotrajnih padavina koje su mestimično donele nešto veću količinu vode i skoro 20 centimetara novog snega, danas će vreme biti vedro, suvo i osetno toplije. Maksimalna dnevna temperatura biće do 18 stepeni. 

"Blizina ciklona koji se nalazi iznad Mediterana periodično nam donosi oblake i kišu, dok u međuvremenu imamo pretežno sunčano vreme. Tako će već danas nebo prekrivati visoka i srednja oblačnost, koja će samo povremeno zaklanjati sunce. Pošto nam oblaci stižu sa jugozapada, u ovim predelima ostaje oblačno tokom većeg dela dana", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da poslepodne sa jugozapada pristižu kišonosni oblaci koji će se tokom noći kretati ka severoistoku i donositi slabe padavine. 

Zbog vedrog vremena koje smo imali tokom noći, jutro je osvanulo sa temperaturom oko nule, ali će tokom dana doći do osetnijeg otopljenja. Južni i jugozapadni vetar donose nam toplu vazdušnu masu i temperaturu oko 18 stepeni. Na krajnjem jugu zemlje ipak ostaje hladnije, sa temperaturom oko 16 stepeni.

Novo naoblačenje i padavine do naše zemlje stižu već večeras. Kiša će sutra tokom prepodneva padati uglavnom u Vojvodini, sredinom dana imaćemo i sunčane periode, a poslepodne dolazi do destabilizacije koja omogućava formiranje grmljavskih nepogoda i pljuskova. Osim toga u petak će duvati košava, a temperatura ostaje oko 20 stepeni.

Za vikend nas očekuje promenljivo vreme. U subotu će kiša padati još tokom prepodneva, a poslepodne sledi razvedravanje koje se zadržava i u nedelju. Košava u subotu prestaje i počinje da duva severozapadni vetar što će doneti za stepen - dva nižu temperaturu.

Novi priliv tople vazdušne mase očekuje nas u nedelju, za kada se prognozira sunčano i suvo vreme i temperatura do 25 stepeni.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija