Društvo

Miša Relić za Euronews Srbija: Poslednji pokušaj ugostitelja da se spasi letnja sezona

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/06/2021

-

14:34

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba dogovoreno je popuštanje dela mera donetih u borbi protiv koronavirusa, među kojima je i ona o ugostiteljskim objektima.

Naime, prema novim merama ugostiteljski objekti na otvorenom imaju neograničeno radno vreme, a u zatvorenom ograničeno do jedan sat iza ponoći. Sve epidemiološke mere ostaju na snazi, kada je reč o dezinfekcionim sredstvima. Novina je da u ugostiteljskim objektima sada može da bude i muzika.  

Miša Relić iz Udruženja noćnih klubova i barova za Euronews Srbija prokomentarisao je nove mere i istakao da je ovo poslednji pokušaj države da se spasi letnja sezona.

"Nove mere su konfuzno saopštene. Ja sam juče dobio nebrojeni broj poziva u kojima su me kolege pitale šta su zaista mere. Mora da se objasni do kada može muzika, do kada tačno radimo. Ono što sada mislimo jeste da može do jedan, a da ugostiteljski objekti zapravo mogu da rade 24 sata. Ako su mere takve, mi ih prihvatamo, samo bismo voleli da se to jasno napiše. Nemojte da se začudite ako neki lokali budu radili do dva, tri, četiri, pet jer prema novim merama izgleda kao da su bašte na otvorenom dobile dozvolu da rade do pet ujutru", istakao je.

Kakav stav ima o predlogu dr Tiodorovića, ali i stereotipa da se korona dobija u ugostiteljskim objektima, pogledajte u snimku iznad.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija