Društvo

Momirović: Pančevački most bezbedan, ali mu je potrebna temeljna rekonstrukcija

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

12:22

Momirović: Pančevački most bezbedan, ali mu je potrebna temeljna rekonstrukcija
Momirović: Pančevački most bezbedan, ali mu je potrebna temeljna rekonstrukcija - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je Pančevačkom mostu potrebna temeljna rekonstrukcija, ali da taj most zadovoljava sve uslove za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Momirović je tako odgovorio na pitanje novinara u kakvom je stanju Pančevački most s obzirom na to da se na njemu ove nedelje dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginule dve osobe.

"Svakako zadovoljava sve uslove da se saobraćaj na njemu odvija. Da nije tako, ne bismo na njemu ni dozvoili saobraćaj. Ispunjava sve bezbednosne i druge uslove da se na njemu odvija saobraćaj", rekao je Momirović.

Istakao je da u Srbiji postoji jako puno mostova i da je bezbednost na prvom mestu, ali da se i u zemljama koje su bezbednost saobraćaja dovele do najvišeg nivoa dešavaju nesreće.

"Radimo na tome da smanjimo broj nesreća i imamo puno napretka, posebno kada govorimo o bezbednosti dece. Puno smo investirali u bezbednost saobraćaja, a posebno u bezbednost saobraćaja u blizini škola i vrtića", istakao je Momirović.

Kaže da je Pančevački most specifičan jer je veoma značajan za građane i teretni saobraćaj.

Komentari (0)

Srbija