Društvo

AMSS upozorava: Vozače očekuje promenljivo i nestabilno vreme

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

07:57

AMSS upozorava: Vozače očekuje promenljivo i nestabilno vreme
AMSS upozorava: Vozače očekuje promenljivo i nestabilno vreme - Copyright E-Stock/Koča Sulejmanović

veličina teksta

Aa Aa

Promenljivo i nestabilno vreme vozačima će i danas donositi težu i zahtevniju vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Povremeno jači pljuskovi mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu, ali su često i razlog većeg broja saobraćajnih nezgoda.

Pored mokrih kolovoza i veće količine vode koja popunjava sva oštećenja, kolotrage i neravnine na kolovozu, veliku opasnost u vožnji predstavljaju odroni koji su učestali baš zbog ovakvog vremena na putevima kroz stenske useke i klisure. Ponedeljak je karakterističan po pojačanom saobraćaju, prvenstveno na gradskim saobraćajnicama zbog čega vozači mogu očekivati usporenu vožnju, ali se broj vozila osetno povećava i na ostalim frekventnim pravcima.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnim prelazima Šid i Kelebija čekaju po tri sata. Teretnjaci se na Batrovcima zadržavaju dva sata, a na Horgošu sat i po.

Magla na autoputu od petlje Leskovac do granice sa Severnom Makedonijom

Na auto-putu E-75, od petlje Leskovac Jug do graničnog prelaza Srbije i Severne Makedonijem, zbog pojave magle mestimično smanjena vidljivost na 80 metara, saopštio je jutros JP "Putevi Srbije".

Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija