Društvo

Sekretarijat za javni prevoz: Jasna namera SP "Lasta" da prevari Grad

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2022

-

18:22

Sekretarijat za javni prevoz: Jasna namera SP "Lasta" da prevari Grad
Sekretarijat za javni prevoz: Jasna namera SP "Lasta" da prevari Grad - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda saopštio je danas da je Saobraćajno preduzeće "Lasta", dostavljanjem izveštaja sa, kako tvrde, neistinitim podacima tom Sekretarijatu pokazalo, kako navode iz Sekretarijata, ''jasnu nameru da želi da prevari Grad i da neosnovano pribavi novčana sredstva iz budžeta grada Beograda''.

"Zamenom teza SP 'Lasta' a.d. Beograd pokušava da kroz saopštenja zamaskira svoj čin, namera je jasna. Jedino bitno jeste da je Grad Beograd uspeo da prepozna i otkrije nedvosmislene činjenice, a zatim i spreči SP 'Lasta' da načini štetu budžetu Grada. Sve utvrđene činjenice i dokumentacija u vezi ovog slučaja su dostavljeni Javnom tužilaštvu na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju Sekretarijata, koje je preneo Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Sekretarijat je istakao da se odredbe ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika moraju poštovati, te da je prevoznik u obavezi da se u vršenju prevozne usluge u potpunosti pridržava izdatog reda vožnje, kao i svih elemenata definisanih resenjem.

Kako se navodi, Grad Beograd redovno izmiruje obaveze prema prevoznicima i, kako se ističe, neće nikada dopustiti da građani trpe zbog nepoštovanja ugovornih obaveza od strane Prevoznika.

"Zbog situacije u kojoj se mesecima unazad nalazi SP 'Lasta', Grad ovom preduzeću isplaćuje unapred i akontacije i sredstva po konačnom obračunu kako bi ovo preduzeće bilo likvidno i ispoštovalo svoje obaveze, a prvenstveno po osnovu isplate ličnih primanja zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Saobraćajno preduzeće "Lasta" Beograd ponovilo je ranije danas da u potpunosti izvršava svoje obaveze iz zaključenog ugovora sa Gradom Beogradom, uz tvrdnje da to preduzeće već neko vreme trpi neopravdane napade od strane pojedinih medija.

U saopštenju SP "Lasta" se navodi da nikada do sada nisu imali probleme sa Sekretarijatom za javni prevoz, kao ni prigovore na svoj rad u izvršavanju obaveza u prigradskom i lokalnom prevozu na teritoriji Beograda koje, kako se dodaje, redovno ispunjavaju.

"U skladu sa dogovorom na sastanku sa predstavnicima Sekretarijata za javni prevoz trebalo je da bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika "Laste" i Sekretarijata koja bi utvrdila tačan broj navodno neodržanih polazaka, ali to nije učinjeno, pa je nastavljeno sa iznošenjem netačnih podataka u medijima", piše, pored ostalog, u saopštenju ''Laste''.

Komentari (0)

Srbija