Društvo

Besplatni pregledi mladeža 13. juna širom Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

12/06/2022

-

10:23

Besplatni pregledi mladeža 13. juna širom Srbije
Rak kože - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Besplatni pregledi kože širom Srbije u državnim i privatnim klinikama biće organizovani 13. juna za sve građane koji su ih prethodno zakazali putem sajta i na osnovu rezultata Kalkulatora rizika izjavila je koordinator Euromelanom kampanje Danica Tiodorović.

Besplatni pregledi građana organizuju se ponovo nakon dve godine zbog epidemije kovid -19.

Ovogodišnja kampanja Euromelanom Srbija ima za cilj edukaciju stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože.

Slogan ovogodišnje kampanje Euromelanoma glasi : "Nije do godina, već do UV zračenja".

U okviru ovogodišnje Euromelanom kampanje organizuju se besplatni pregledi osoba koje su profesionalno izložene UV zračenju (poljoprivrednici) u Sremskoj Mitrovici, Zlatiborskom okrugu, Pirotu i Gračanici.

Tiodorović je naglasila je da će i ove godine u okviru kampanje Euromelanom besplatno pregledati i edukovati decu u vaterpolo kampovima Vaterpolo Saveza Srbije i odbojkaškim kampovima Vanje Grbića tokom jula i avgusta ove godine sa ciljem motivisanja mladih na odgovorno ponašanje na suncu od najranijeg uzrasta.

Kampanju Euromelanom Srbija su i ove godine podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo omladine i sporta, saopštili su organizatori.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija