Društvo

Vedro i toplo vreme, a u petak naoblačenje i blaži pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/06/2022

-

07:14

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon svežeg jutra u Srbiji, danas će biti toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 25 stepeni na jugu do 28 stepeni na severu zemlje. U naredna dva dana imaćemo vedro, sunčano i toplije vreme, a u petak sledi novo naoblačenje i blaži pad temperature.

"Anticiklon, odnosno polje visokog vazdušnog pritiska koje se trenutno nalazi iznad Evrope našoj zemlji donosi privremenu stabilizaciju vremena. Ovog jutra bilo je sveže za ovo doba godine, temperatura se kretala oko 12 stepeni, što je malo ispod prosečnih vrednosti. Ipak, sa razvedravanjem i slabljenjem vetra, tokom dana dolazi do otopljenja, te će maksimalna dnevna biti od 25 na jugu, do 28 u Vojvodini", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će izmerene vrednosti biti ispod 30. podeljka, ali da će subjektivni osećaj govoriti da je toplije.

"Slično vreme ostaje i u četvrtak, kada će živa u termometru mestimično dostizati 32 stepena. Ipak, ovo toplo i mirno vreme neće potrajati jer do naše zemlje, u petak ujutro ponovo stižu oblaci. Lokalni pljuskovi očekuju se u zapadnim i jugozapadnim predelima, dok će se u ostatku Srbije smenjivati sunčani i oblačni perioda, ali vreme ostaje suvo", navela je Gojković.

Ističe da dolazi do pojačanja severnog i severozapadnog vetra, a i temperatura će biti u padu. U petak će maksimalna dnevna biti do 28 stepeni, a za vikend sledi razvedravanje, sa temperaturom malo ispod 30. podeljka.

Leto počinje za nešto manje od nedelju dana, a stabilizacija vremena i više sunčanih perioda koji nam stižu sa najtoplijim godišnjim dobom donose nam i povećanje vrednosti UV indeksa. U najtoplijem delu dana izbegavajte izlaganje direktnom sunčevom zračenju i zaštitite se kremom sa zaštitnim faktorom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija