Društvo

Univerzitet u Beogradu: Nema počasnog doktorata za političare

Komentari

Autor: Fonet

15/06/2022

-

15:25

Univerzitet u Beogradu: Nema počasnog doktorata za političare
Rektorat - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je na današnjoj sednici izmene i dopune Pravilnika o dodeli priznanja tog univerziteta, tako da počasni doktorat više neće moći da se dodeljuje političarima u vremenu njihovog mandata i tri godine nakon završetka mandata.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je da su mnoge političke ličnosti iz zemlje i inostranstva dobijale počasne doktorate Univerziteta i da "od sada to više neće biti moguće".

Đokić je posle sednice Senata rekao novinarima da je drugom izmenom i dopunom Pravilnika propisano da će "jedna članica Univerziteta moći da predloži za počasni doktorat kandidata jednom u tri godine, a ne svake godine po više kandidata".

"Imamo 31 fakultet, 11 instituta, imamo 42 članice. Svaka od njih će moći, jednom u tri godine, da predloži nekog kandidata za počasni doktorat. To je u neku ruku dobar potez jer neće biti hiperprodukcije bar počasnih doktorata sa našeg Univerziteta", rekao je Đokić.

Senat je usvojio i izmene i dopune Odluke o broju studenata koji se upisuje na studijske programe za školsku 2022/2023. godinu.

"U odnosu na konkurs koji je bio prvobitno objavljen, danas smo doneli odluku, s obzirom na to da su pristigle tri nove akreditacije, da se još tri nova studijska programa uvrste u taj konkurs za početak naredne školske godine 2022/2023. godine", rekao je Đokić.

On je rekao da je jedan studijski program doktorskih akademskih studija Socijalna politika i socijalni rad na Fakultetu političkih nauka gde će se upisati 10 samofinansirajućih studenata.

Drugi je studijski program master akademskih studija Strateški marketing i komunikacije od 60 ESPB bodova na Fakultetu organizacionih nauka gde će se upisati ukupno 70 studenata, od kojih 18 na teret budžeta i 52 samofinansirajuća.

Treći je studijski program master akademskih studija Menadžment sa 60 ESPB bodova na Fakultetu političkih nauka gde će se upisati 35 studenata, odnosno 14 na teret budžeta i 21 samofinansirajući.

"To je na osnovu tri nove akreditacije koje su u međuvremenu stigle proteklih nedelja, tako da se sada ta tri nova strudijska programa uvršćuju u komplet studijskih programa za koje je već doneta odluka", rekao je Đokić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija