Društvo

Na Univerzitetu u Beogradu obuka o rodnoj ravnopravnosti

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2022

-

08:49

Na Univerzitetu u Beogradu obuka o rodnoj ravnopravnosti
Rektorat - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Još danas će Univerzitet u Beogradu realizovati obuku "Rodna ravnopravnost u praksi visokoškolskih i naučno-istraživačkih institucija", namenjenu Poverenicima za ravnopravnost, koji su imenovani u institucijama u članstvu Univerziteta.

Obuka se održava u Svečanoj sali Rektorata, u sklopu projekta - UNIGEM: University and Gender Mainstreaming, koji traje do polovine 2025. godine, a u cilju prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.

Ovom projektu je Univerzitet u Beogradu pristupio u martu, nakon što je memorandum o saradnji sa TPO fondacijom iz Sarajeva koja rukovodi tim projektom, potpisalo 17 univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Aktivnostima koordinacije u ime UB rukovodi Institut za filozofiju i društvenu teoriju, a rukovoditeljka je naučna saradnica IFDT Jelena Ðeriman, navodi se na sajtu UB.

UNIGEM projekat ima za cilj prevenciju i borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja, kao i obezbeđivanje integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija