Društvo

Delegacija Evropske komande Oružanih snaga SAD u poseti Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2022

-

08:05

Delegacija Evropske komande Oružanih snaga SAD u poseti Srbiji
Delegacija Evropske komande Oružanih snaga SAD u poseti Srbiji - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država boravi u zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije radi razmene iskustava u oblasti operacija borbenog traganja i spasavanja.

Tokom posete razmatraju se ključna pitanja od značaja za bezbednu i efikasnu realizaciju zadataka službe traganja i spasavanja i mogućnosti za dalju saradnju vazduhoplovnih snaga Republike Srbije i SAD u ovoj oblasti, saopštilo je sinoć Ministarstvo odbrane Srbije.

Težište u razgovorima je na razmeni profesionalnih iskustava u primeni operativnih procedura u planiranju i izvođenju helikopterskih operacija borbenog traganja i spasavanja i upotrebi savremenih uređaja i opreme koji omogućavaju potragu, lociranje i evakuaciju ljudstva iz okruženja i sa nepristupačnih terena u svim vremenskim i zemljišnim uslovima.

Kako se navodi u saopštenju, realizacija ove aktivnosti predstavlja nastavak dugogodišnje uspešne saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD i doprinosi unapređenju sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO pre svega po pitanju bezbednosti letenja u operacijama traganja i spasavanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija