Društvo

Vojska Srbije: Počela letačka obuka na helikopterima Mi-35 i "gama"

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2022

-

22:42

Vojska Srbije: Počela letačka obuka na helikopterima Mi-35 i "gama"
Vojska Srbije: Počela letačka obuka na helikopterima Mi-35 i "gama" - Copyright TANJUG/ Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na vojnom aerodromu "Morava" u Lađevcima i u široj okolini Kraljeva u toku je redovna letačka obuka pripadnika helikopterskih jedinica 98. vazduhoplovne brigade.

Reč je o trenažnoj obuci na helikopterima Mi-35 i "gama", koja se realizuje radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti pilota za izvršavanje letačkih zadataka i borbenu upotrebu helikoptera u svim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U skladu sa programom obučavanja, piloti tokom trenažnih letova na malim visinama uvežbavaju realizaciju patrolnih i izviđačkih zadataka, kao i sletanje i poletanje na neobezbeđenom terenu.

 

Potom slede složeniji sadržaji letačke i borbene obuke koji obuhvataju i bojeva gađanja po ciljevima na zemlji, kada se u praksi proverava osposobljenost letačkog sastava za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske.

Borbeni helikopteri Mi-35 i "gama" u svojoj osnovnoj nameni upotrebljavaju se za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snagama u toku izvođenja operacija Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija