Društvo

Snažno nevreme u Srbiji: Bujice u Novom Sadu, RHMZ upozorio na pljuskove, grmljavinu i grad u Beogradu i Šumadiji

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2022

-

15:52

Snažno nevreme u Srbiji: Bujice u Novom Sadu, RHMZ upozorio na pljuskove, grmljavinu i grad u Beogradu i Šumadiji
Prinskrin/Tanjug Video, Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Prinskrin/Tanjug Video, Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Snažno nevreme, praćeno kišom i grmljavinom pogodilo je danas popodne Beograd, Novi Sad i druge delove Srbije, u Sremskoj Kamenici udar groma je na kratko prekinuo vodosnabdevanje, dok je na Kopaoniku i Zlatiboru padao grad. 

U narednom času jaki pljuskovi sa grmljavinom, gradom, a ponegde i olujnim vetrom u zoni pljuskova očekuju se u širem području Beograda, Šumadiji sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju, Bačkoj (Senta - Kula - Vrbas - Bačko Petrovo Selo), u zapadnoj Srbiji (oblačnost koja se od Sokolskih planina premešta ka Valjevu), u okolini Kraljeva i u okolini Obrenovca, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Upozorenje je izdato u 15.35 časova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je u Ulici Cara Dušana u Zemunu prekinut saobraćaj, jer je usled oluje drvo palo na autobus linije 84.

Takođe, stabla su pala i na auto-putu kod petlje "Zmaj" i u Ugrinovačkoj ulici, zbog čega je saobraćaj otežan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Zbog količine padavina za kratko vreme, pojedine beogradske saobraćajnice su pod vodom.

Olujno nevreme pogodilo je danas i Novi Sad pa je zbog udara groma došlo do kratkotrajnog zastoja u radu Pogona u Sremskoj Kamenici, što je rezultiralo prestankom vodosnabdevanja pojedinih delova naselja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Havarija je sanirana i uspostavljen je stabilan rad i normalizacija u pritisku, navode u Vodovodu, prenosi portal 021.rs. Takođe, zbog obilnih padavina je na određenim lokacijama u gradu došlo i do zagušenja slivnika. Iako sve pumpe rade bujica je zatrpala šahtove lišćem, granjem, zemljom, što je za posledicu imalo povišen nivo vode na pojedinim saobraćajnicama.

Ekipe su na terenu, rade na sanaciji i situacija se postepeno stabilizuje. Tokom pljuska na Novom naselju je palo drvo na automobil u ulici Bate Brkića. Policija i radnici Gradskog zelenila izašli su na teren. Za sada nije poznato kolika je šteta na automobilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U narednim satima biće poznato da li je bilo štete i u ostalim delovima grada. Vetar i kiša nosili su stabla što je usporilo saobraćaj i u Petrovaradinu i Sremskim Karlovcima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija