Društvo

Humanitarni podvig mladog lekara iz Niša: Biciklom kroz planine za malog Mihajla

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/06/2022

-

21:07

Humanitarni podvig mladog lekara iz Niša: Biciklom kroz planine za malog Mihajla
Humanitarni podvig mladog lekara iz Niša: Biciklom kroz planine za malog Mihajla - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Kako bi pomogao u lečenju desetogodišnjeg Mihajla Stamenkova iz Pirota, Nišlija Đorđe Marinković odlučio je da biciklom pređe više od dve i po hiljade kilometara preko Alpa, Pirineja i drugih evropskih planina. Krenuće iz Švajcarske, a put planira da, za oko dva i po meseca, završi u Španiji.

Tek svršeni student Medicinskog fakulteta kaže da je već bio u Alpima i da je planirao da ih još jednom poseti kada završi fakultet, ali je odlučio da tu akciju oplemeni i humanitarnim ciljem.

"Nadam se da ću inspirisati ljude da pomognu makar slanjem sms poruke 1103 na 3030. Na putu ću nositi i baner koji bi trebalo da privuče pažnju ljudi da doniraju. Pozivam i veće kompanije da pomognu donacijom od 1.000 dinara za svaki pređeni kilometar, a svaku od četiri planirane etape nazvaću po donatoru", kaže Đorđe za Euronews Srbija.

Humani Nišlija poziva ljude da zaprate i njegovu instagram Stranicu "_cyclingforlife", gde će objavljivati fotografije sa puta.

Desetogodišnji Mihajlo Stamenkov boluje od Dišenove mišićne distrofije. Za lek i fizikalne terapije potrebna mu je novčana pomoć. Lek Atularen košta oko 400 hiljada evra i još nije odobren u Srbiji. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaje da hoda oko 12. godine života.

Komentari (1)

Marina Adamović

12.07.2022 17:33

Srećno, Đorđe! Podvig i primer godine

Srbija