Društvo

Pukla vodovodna cev kod Mašinskog fakulteta, voda odnela asfalt, Šapić: Ne može više da niko nije kriv za ovakve stvari

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

14/07/2022

-

09:35

Pukla vodovodna cev kod Mašinskog fakulteta, voda odnela asfalt, Šapić: Ne može više da niko nije kriv za ovakve stvari
Pukla vodovodna cev kod Mašinskog fakulteta, voda odnela asfalt, Šapić: Ne može više da niko nije kriv za ovakve stvari - Copyright Prinkskrin/Tvitter

veličina teksta

Aa Aa

Kod Mašinskog fakulteta u Beogradu danas je pukla vodovodna cev, voda je odnela asfalt, ispucala su parking mesta, a jedan automobil je propao. Iz Beoinfa su saopštili da bi kvar trebalo da bude saniran do ponoći.

Velika količina vode izlila se kod Mašinskog fakulteta u Ulici kraljice Marije, a voda je prodrla i u stubove javne rasvete.

Zbog havarije je obustavljen saobraćaj u većem delu ulice kraljice Marije i u donjem delu Starine Novaka, od Poštanske štedionice ka Cvijićevoj.

Defekt na magistralnom cevovodu u Ulici Kraljice Marije desio se u ranim jutarnjim satima i ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u kratkom vremenskom periodu obavile su zatvaranje, nakon čega se velika količina izlivene vode povukla, saopštio je Beoinfo. Trenutno se radi priprema za otklanjanje defekta.

Očekuje se da se u narednim satima, nakon kopanja na ovoj deonici, utvrdi vrsta defekta.

Iz uprave grada ističu da u ovakvim situacijama dolazi do povlačenja vode iz svih delova sistema, pogotovo kada se desi odvaljivanje cevnog materijala. Količina vode je zato bila ogromna, precizirano je iz ovog komunalnog preduzeća.

"Česte promene vremena uzrokuju dinamička opterećenja, ali i veća potrošnja, zbog čega mogu da se dese kvarovi, ali, naveli su u BVK, sistem je stabilan", navodi se u saopštenju Beoinfa.

Cev je profila 700 i magistralna je, što je veći kvar u odnosu na druge, manje koji su se dešavali ovih dana.

 

Kako je najavljeno, kvar bi trebalo da bude saniran do ponoći, a potrošači će postepeno dobijati vodu.

Šapić: Odgovornost će morati da snose nadležno javno komunalno preduzeće i izvođač radova

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je mesto kvara na magistralnom vodovodu i podsetio da je deonica, koja obuhvata nekoliko velikih saobraćajnica od Ruzveltove do Zoološkog vrta, rekonstruisana skoro tri godine, s probijanjem roka od godinu dana.

"Koliko sam kao i svaki građanin tada iz medija dobijao informaciju bilo je da se rok probija zbog dodatnih radova na instalacijama, upravo da se ne bi desilo ovo što se danas desilo. Dolazimo u situaciju da već treći, četvrti put puca najveća vodovodna cev jer očigledno nije promenjena, azbestna je i stara pedeset, šezdeset godina. Veliko je pitanje šta će biti u periodu ispred nas i da li će nastaviti da puca i na drugim mestima. Iako nije bilo tragičnih posledica, došao sam da se izvinim ljudima jer upravo zbog ovakvih stvari ljudi su nezadovoljni", istakao je Šapić.

Šapić je naveo da budu li se ovakve situacije i ubuduće dešavale, odgovornost će morati da snosi nadležno javno komunalno preduzeće i izvođač radova.

"Ne može više da niko nije kriv za ovakve stvari", naglasio je Šapić.

Gradonačelnik je dodao i da će ekipe BVK-a pokušati da što pre saniraju kvar na magistralnom vodovodu u Ulici Kraljice Marije.

Zajedno sa gradonačelnikom, radove je obišao i pomoćnik gradonačelnika Cvijo Babić, zadužen za koordinaciju rada komunalnih preduzeća.

Komentari (0)

Srbija