Društvo

Raspisan drugi upisni krug na fakultetima, najviše slobodnih budžetskih mesta na Poljoprivrednom, Šumarskom, Filološkom

Komentari

Autor: S. T.

20/07/2022

-

12:53

Raspisan drugi upisni krug na fakultetima, najviše slobodnih budžetskih mesta na Poljoprivrednom, Šumarskom, Filološkom
Raspisan drugi upisni krug na fakultetima, najviše slobodnih budžetskih mesta na Poljoprivrednom, Šumarskom, Filološkom - Copyright E-Stock/Dušan Milenković/Tanjug/Tanja Valić/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Raspisan je drugi upisni rok na fakultetima u Srbiji. Slobodnih mesta, budžetskih, ali i samofinansirajućih, ostalo je na većini faulteta. Retki su oni koji su uspeli da popune sva mesta u prvom upisnom krugu.

Tradicionalno najviše slobodnih mesta ostalo je na najvećem univerzitetu u Srbiji - Univerzitetu u Beogradu 3.001 mesto i to 1.510 budžetskih i 1.491 samofinansirajuće.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni krug planirano je 1. i 2. septembra, dok će kandidati prijemni polagati 5. i 6.septembra. Upis kandidata planiran je za 15. septembar.

Najviše slobodnih mesta ostalo je na Poljoprivrednom fakultetu (229 budžetskih i 110 samofinansirajućih), Šumarskom (114 budžetskih i 116 samofinansirajućih), Filološkom (182 budžetska, 272 samofinansirajuća), Rudarsko- geološkom (150 budžetskih i 51 samofinansirajući), Filozofskom (117 budžetskih, 2 samofinnasirajuća), Tehnološko-metalurški (114 budžetskih i 50 samofinansirajućih) Učiteljskom (120 budžetskih, 135 samofinansirajućih), Matematičkom (96 budžetskih, 10 samofinansirajućih).

U prvom upisnom krugu na najstarijm univerzitetu u Srbiji popunjena su sva mesta na Arhitektonskom fakultetu, Elektrotehničkom, Saobraćajnom fakultetu, Fakultetu organizacionih nauka, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu bezbednosti.  

Slobodnih mesta ima i na fakultetima univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru, ali i Prištinskom sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija