Društvo

Ne jenjavaju gužve na granicama: Najveće na ulazu u Srbiju iz Mađarske, kolone i na Preševu

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2022

-

17:03

Ne jenjavaju gužve na granicama: Najveće na ulazu u Srbiju iz Mađarske, kolone i na Preševu
Ne jenjavaju gužve na granicama: Najveće na ulazu u Srbiju iz Mađarske, kolone i na Preševu - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gužve na graničnim prelazima širom zemlje nastavljaju se i za vikend, a ove subote zabeležen je veliki broj vozila na ulazu u Srbiju iz Mađarske na prelazima Horgoš i Kelebija, ali i na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u zemlju iz Hrvatske.

Zbog letnih raspusta i godišnjih odmora povećan je broj putnika koji putuju ka jugu na more, te su kolone vozila i na izlazima iz zemlje na graničnom prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji, a povećan je saobraćaj i na graničnim prelazima sa Crnom Gorom iz Srbije.

Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 15.30 sati, na ulazu u Srbiju, otvoreno je čak šest traka za putničke automobile, dok je na istom prelazu na izlazu iz zemlje kolona samo teretnih kamiona.

Za razliku od prethodnih sedmica, kada je granični prelaz Kelebija bio gotovo prazan, ove subote i taj prelaz je preopterećen, pa su na ulazu u zemlju otvorene tri trake.

Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno sedam traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a kolona je i na graničnom prelazu Šid, gde je otvoreno dve trake za putnička vozila.

Na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, ista slika kao prethodnih sedmica - otvorene su sve četiri trake za putničke automobile na Gradini.

I na ulazu u Srbiju je povećan broj vozila na tom prelazu, pa su otvorene tri trake, za putnička vozila, jedna za autobuse, dok transporni kamioni čekaju na carinu u dve kolone.

Na graničnom prelazu Preševo, između Srbije i Severne Makedonije, gužva je u oba smera, i na ulazu i na izlazu u zemlju - na izlazu iz zemlje radi pet traka za putničke automobile, a na ulazu četiri.

Veći broj automobila je i na ulazu u Srbiju, iz Crne Gore, na graničnom prelazu Jabuka, gde je kolona vozila raspoređena u dve trake.

Na graničnom prelazu Šipljani između Srbije i Crne Gore iz pravca Crne Gore nema gužve, dok je na izlazu iz Srbije na tom prelazu kolona vozila koja se kreće u jednoj traci.

Iz Uprave granične policije preporučuju da se koriste manje frekventni prelazi u predstojećim danima vikenda, koji tada imaju i duže radno vreme.

Zbog visokih temperatura preporuka vozačima je da na put krenu pre 11 sati, a ukoliko moraju posle podne, da to bude posle 17 časova.

Komentari (0)

Srbija