Društvo

Vremenski rolerkoster: Danas toplo do 34 stepena, a za vikend preokret

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/07/2022

-

07:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Privremena nestabilnost juče je našoj zemlji donela nešto više oblaka i lokalne padavine brdsko-planinskim predelima, a slično vreme zadržava se i danas, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kaže da će danas u Vojvodini biti pretežno sunčano i suvo tokom većeg dela dana, što omogućava da temperatura bude u porastu. 

"Danas se u mestima u Vojvodini očekuje i do 34 stepena Celzijusa. Južno od Save i Dunava ostaje promenljivo oblačno, lokalno sa slabim i umerenim padavinama, ponegde i sa grmljavinom. Zbog više oblaka, u južnim predelima, temperatura neće prelaziti 32 stepena", kaže Gojković.

Petak će, dodaje, biti sunčan i veoma topao, temperatura će ponovo dostizati 35 stepeni u većini mesta, međutim za vikend sledi intenzivna promena vremena.  

"Naime, u subotu, iznad centralne Evrope i Mađarske dolazi do formiranja ciklona koji će našoj zemlji doneti oblake, kišu, grmljavinske nepogode i pad temperature. Kiša počinje da pada u subotu, sredinom dana, i povremeno će padati sve do nedelje ujutro. To će uzrokovati da temperatura u nedelju i ponedeljak bude oko 27 stepeni", navodi Gojković.

Kaže i da porast vazdušnog pritiska i stabilizacija vremena već od ponedeljak donosi razvedravanje i postepeno slabljenje vetra, a od utorka i otopljenje, što znači da ćemo sredinom sledeće nedelje ponovo imati pravo tropsko vreme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija