Društvo

Nevreme napravilo probleme u Beogradu, u Mladenovcu voda do kolena, Čučković: Sve službe su na terenu

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2022

-

12:49

Nevreme napravilo probleme u Beogradu, u Mladenovcu voda do kolena, Čučković: Sve službe su na terenu
Nevreme napravilo probleme u Beogradu, u Mladenovcu voda do kolena, Čučković: Sve službe su na terenu - Copyright Prinskrin/Instagram/192_rs

veličina teksta

Aa Aa

Pljuskovi u Beogradu doneli su nove probleme u saobraćaju, a mnoge ulice ostale su pod vodom. Kiša je u glavnom gradu padala prethodna dva dana, a prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, najteže je u Mladenovcu gde je pljusak potopio ulice. Voda je kod autobuske stanice, kako se vidi, duboka do kolena.

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je danas su tokom padavina koje su prethodnih dana pogodile Beograd nadležne gradske službe bile na terenu na svim kritičnim mestima i uspele adekvatno da reaguju jer, kako je rekao, pljuskovi nisu bili istog intenziteta u svim delovima prestonice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

On je za Tanjug naveo da je uobičajeno da u avgustu bude ovakvih letnjih pljuskova i dodao da su uređaji koji pokazuju kolika količina vode se nalazi u gradskoj kanalizaciji pokazali da je na mnogim mestima kiša prodrla i do kanalizacionih cevi.

U programu stabilizacije Beograda i pripreme za predstojeću jesen i zimu, najveći akcenat je, kako je objasnio Čučković, stavljen na čišćenju postojećih gajger slivnika čija protočnost nije bila na maksimumu, te da će se u narednom periodu sve službe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" baviti time.

"Videćete ih na ulicama sa specijalnim vozilima, kojih imamo 25 i koja su dovoljna za takvu vrstu prečišćavanja. Takođe, dali smo nalog da se servisiraju sve velike pumpe JP ''Beogradvode'' koje bi crpele te viškove prema Savi i Dunavu", rekao je Čučković.

Dodao je da je, između ostalog, važno da se u delovima grada gde pukne cev, kvar otkloni u najkraćem mogućem roku.

Na pitanje koliko se novca iz gradskog budžeta izdvaja za kišne kanalizacije i rešavanje problema koji nastanu usled obilnih padavina, Čučković je rekao da je u Sekretarijatu za stambene i komunalne poslove opredeljeno 426 miliona dinara za tu namenu.

"To je veoma veliki novac, reda veličine dva nova obdaništa i očigledno je da je to nešto na čemu treba pojačano raditi", rekao je Čučković.

On je, između ostalog, pomenuo i projekat izgradnje kumodraškog kolektora, kao najvećeg kolektora koji treba da primi vodu iz pravca Voždovca i Zvezdare, navodeći da se trenutno radi na rešavanju imovinskih odnosa koji su na trasi tog kolektora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija